Asuntojen kylmyys poistui Bauerilla

Pori, Omataloyhtiö.fi 11/2022

Porin YH-asuntojen 19-asuntoisen talon talviaikaiset asukkaiden valitukset kotiensa viileydestä ja epätasaisesta lämpiämisestä loppuivat, kun kiinteistöön asennettiin Bauer.

Vesikiertoisten lämmityspattereiden putkia tukkeutti sakka, ja siksi lämpö jakautui huonosti asunnoissa, sekä jumitti patteriventtiilejä. – Sakka lähti liikkeelle, kun laitteet pantiin lämmityskauden alkaessa päälle, eikä lämmin vesi päässyt liikkumaan putkissa kunnolla. Putkiliikettä tarvittiin usein, mikä kasvatti huoltokustannuksia, isännöitsijä Toni Wahlman kertoo.

Kun Bauer suodattimineen asennettiin osaksi putkistoa, veden kulku putkissa parani, ja patterit alkoivat lämmetä tasaisesti. Valitukset loppuivat. Myös huoltokäynnit vähenivät merkittävästi. Sakan poistuminen lisäsi putkistojen käyttöikää ja antoi lisäaikaa suunnitella putkiremonttia. Bauer sopii Wahlmanin mielestä kiinteistöille myös ennaltaehkäisevästi, jotta lämmitysongelmia ei lainkaan tulisi.  

Itse asennus oli nopea toimi, josta selvittiin alle työpäivän kestävällä vesikatkolla. Bauer Solutions hoitaa laitteen huollon ja varmistaa, että se toimii asianmukaisesti. Huoltoon sisältyy sakkautuneiden suodattimien vaihto pari kertaa vuodessa ja huoltokäyntien raportoinnit.