Viiden taloyhtiön puheenjohtaja luottaa Baueriin

Joensuu, Itä-Suomen Kiinteistöviesti 2/2021

Joensuulainen puheenjohtaja Arvo Puhakka on asennuttanut 1970—80-luvun taloyhtiöihinsä Bauereita sekä lämmitys- että käyttövesiverkostoon.

Kaikissa Bauer on siirtänyt putkiremonttia. Käyttövesiverkostojen pistemäiset putkivuodot ovat loppuneet, hanat, suihkuseinät ja -kalusteet eivät kalkkeudu, ja vesi on alkanut maistua paremmalta. Lämmitysverkostossa Bauer on saanut patterit lämpiämään tasaisesti linjojen viimeisissäkin asunnoissa. Termostaatteja ei jumiutumisen ja vuotamisen takia enää tarvitse vaihtaa, eikä tehdä kallista pattereiden huuhtelua.

Eteläkatu 10:ssä oli ollut putkivuoto, ja vuonna 2002 yhtiö oli jo aloittamassa putkiremonttia. Yhtiö päätti kuitenkin hankkia käyttövesiverkostoon Bauerin, jolla remontti siirtyi 14 vuotta. Kun putkiremontin aika sitten tuli, Bauer jätettiin edelleen pitämään puhtaina uusiakin putkia. Lämmitysverkostoon Bauer laitettiin myöhemmin, koska päätyasunnoissa ei lämpö riittänyt. Ongelmat poistuivat. Lämmityssäästöjä on tullut, kun puhtaissa pattereissa kiertoveden lämpötilaa on voitu laskea 2—3 asteella.

Kahteen muuhun taloyhtiöön Bauer on laitettu jatkamaan putkistojen ja lämmitysverkoston ikää, yhdessä taloyhtiössä putkiremontti oli jo tehty, mutta sinnekin Bauer laitettiin jatkamaan uusien putkien ikää. Yhdessä yhtiössä on Bauerilla siirretty putkiremonttia useita vuosia.

— Muutamien tuhansien eurojen kustannus ei asioitaan hyvin hoitavassa yhtiössä vaikuta talouteen, ja investointi tuo säästöjä muutamassa vuodessa. Miksi tehdä kalliita remontteja ennen kuin on pakko, ennemmin kannattaa käyttää nekin rahat kiireellisempiin korjauksiin, Puhakka sanoo.