Isännöitsijä luottaa Baueriin yli 60 kiinteistön kokemuksella

Oulu, Yritysmaailma, 3/2022

Oululaisella isännöitsijä Erkki Hanhisalolla on pitkä kokemus Bauerin vedenkäsittelylaitteista, hän on asennuttanut niitä noin 60 kiinteistöön. Hän on ensimmäisiä, jotka laitteen tultua Suomeen noin 20 vuotta sitten ottivat sen käyttöön.

– Kun taloyhtiöihin tuli ongelmia, ne alkoivat hätäpäissään jo miettiä kalliita, koko järjestelmän uusivia LV-remontteja, mutta kun Bauer sai putkilinjat auki ja puhdistettua, remontit siirtyivät hamaan tulevaisuuteen.

Ongelmat olivat käyttövesiverkostojen tukoksia, painevaihteluita, kalkin kertymistä vesikalusteisiin, kupariputkien pistevuotoja, lämmitysverkoston lämpöpatterien epätasaista lämpiämistä ja toistuvaa termostaattien vaihtoa.

Hänestä Bauer kannattaisi asentaa uudisrakennuksiinkin jo rakennusvaiheessa, eikä kustannussyistä karsia sitä pois.

Omakotitaloissakin Bauer voi säästää monelta. Jos laattalattian alla oleva putkisto tukkeutuu, lattia pitäisi piikkaamalla avata, ja korjauslasku olisi monikymmenkertainen verrattuna Bauerin laittoon.

Jos talon lämmitysmuoto on maalämpö, silloinkin Bauer toimisi pitämällä pumppujen lämmönsiirtopinnat puhtaina. – Jos maalämpö asennetaan sakkaiseen patteriverkostoon, maalämpöpumppujen lämmönsiirtopinnat likaantuvat eivätkä toimi. Silloin ehkä ainoa varavoima lämmön tuottamiseksi on kallis sähkö, ja tuolloin maalämmöstä saatu kustannushyöty häviää.