Putkivuodot loppuivat Bauerin asennukseen

Joensuu, KITA 6-7 2015

As Oy Joensuun Leilipuisto laittoi Bauerin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmäänsä keväällä 2011. Rivi- ja luhtitaloyhtiön rakenteisiin kätketyt kupariputket olivat saaneet tihkuttaa pitkään ja kalliisti, niin että yksi sauna ja pesuhuone oli ollut uusittava. Putkirikkoja korjatessa havaittiin, että kalkkeutuneissa kupariputkissa oli veden kululle enää nuppineulan pään kokoinen reikä. Putket myös halkeilivat ja niihin tuli pistesyöpymiä. Vuonna 1984 valmistunut yhtiö ryhtyi harkitsemaan putkiremonttia.

Taloyhtiömessuilla yhtiö kuuli Bauer-kokemuksia ja päätyi laitteen hankkimaan. Putkivuodot loppuivat, ja putkiremontti siirtyi ainakin 10 vuodella. 

Yhtiö laittoi Bauerin myös lämmitysjärjestelmään, sillä lämpöpatterit lämpenivät epätasaisesti; putkilinjan viimeiset asunnot olivat viileitä, huolimatta pattereiden ilmauksesta ja termostaattien vaihdosta. Kun Bauer oli asennettu, alkoivat patterit pikkuhiljaa toimia ja lämmöt tasaantuivat.

Bauerin asennuksen käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmään yhtiö maksoi osamaksulla. Laitetakuu kestää kaksi vuotta, leasing-rahoituksella kolme vuotta.

As Oy Joensuun Länsikatu 44 asensi Bauerin käyttövesiverkostoon vuonna 2002 kupariputkien pistesyöpymistä aiheutuneiden vesivahinkojen vuoksi. Sen jälkeen ei talossa ole ollut ainuttakaan putkivuotoa. Ennen asennusta putkesta otettu koepala oli lähes kokonaan tukossa, vuoden päästä uusitussa näytteessä putki oli puhdistunut.

As Oy Suvikatu 11:een laitettiin Bauer käyttövesiverkostoon vuonna 2002. Niin loppuivat putkivuodot siitäkin yhtiöstä.

Taloyhtiöiden isännöitsijöiden mukaan laitteet ovat maksaneet itsensä takaisin jo kymmeniä kertoja säästyneinä korjauskuluina.