Videogalleri

Kundupplevelser

Kosteiden tilojen lasi ja kaakelipinnat ja hanat peittyivät harmaaseen tiukasti jämähtävään kalkkiin, joka ei kotikonstein liukene. - Vaimo kyllästyi kerta kaikkiaan jatkuvaan jynssäykseen, kertoo Pentti Mononen Vuorelasta, joka hankki pari vuotta sitten omakotitaloonsa Bauerin vedenkäsittelylaitteen. ….Bauer alkoi välittömästi auttaa. Tiskikoneen pesutulos parani, sameat lasiastiat kirkastuivat eikä huuhtelukirkastetta tarvita enää.”….Mononen kertoo ja lisää suihkuseinien ja saunan lasiovien puhtaanapidon olevan nyt helppoa.

Isännöitsijät laskevat, että laitteet ovat maksaneet itsensä takaisin säästyneinä korjauskuluina jo kymmeniä kertoja. Toki putket jossain vaiheessa tulevat elinkaarensa päähän, mutta Bauerilla ne saavat rutkasti lisävuosia.

Muutamien tuhansien eurojen kustannus ei asioitaan hyvin hoitavassa yhtiössä vaikuta talouteen, ja investointi alkaa tuoda säästöjä muutamassa vuodessa", kertoo joensuulainen viiden taloyhtiön puheenjohtaja Arvo Puhakka.

Taival tänne asti oli raskas, mutta nyt järjestelmä toimii ja talossa on tasaisen lämmin. Mutta olisimme voineet helpommallakin päästä, jos olisimme tienneet heti alussa asentaa Bauerin", toteaa hallituksen varajäsen Päivi Hirvonen.

Ensimmäisen laitteen asennutimme vuonna 2000 Väisälänkatu 5:n käyttövesijärjestelmään, kertoo isännöitsijä Pertti Dahl. Ja kas kummaa, putkimiehen käynnit päättyivät siihen, kun putkien pistesyöpyminen saatiin pysähtymään.

Ensiksi nostimme menoveden lämpötilaa, mikä poisti yläkerrosten ongelman, mutta alakerrosten asunnot ylikuumenivat. Uusimme myös termostaatteja, ilmasimme pattereita sekä huuhtelimme lämmitysverkoston, mutta mitkään toimet eivät auttaneet. Lämmityksestä alkoi tulla melko kallista”, kertoo 48-huoneistoista kerrostaloa 28 vuotta isännöinyt Reino Kvick.

– Huoltokäynnit ovat radikaalisti vähentyneet. Viime talvena lämpötila sahasi useasti nollasta miinus viiteentoista, mutta mitään ongelmia ei havaittu vaikka lämpötilojen vaihdellessa paine vaihteli putkistossa useaan otteeseen sakkaa irroittaen. Tänäkään syksynä ei ole ongelmia ilmennyt” kertoo isännöitsijä Toni Wahlman, Porin YH-Asunnot Oy:stä.

I samarbete med